Kolejny produkt firmy Sys wypróbowany – choć nie przeze mnie. Nie lubię barszczu. Nigdy go tez nie robiłam. Wigilia okazała się okazją do wypróbowania barszczyku Babci Zosia. Oczywiście nad wszystkim czuwała Teściowa 😉 Przygotowanie takiego barszczu jest bardzo szybkie i proste. Opakowanie zawiera 2 paczuszki. Jedną z suszonymi warzywami, drugą z przyprawami.

 
Suszone warzywa wrzucamy do wody z łyżką oleju lub masła – ja dodałam oleju. Trzeba całość gotować 20 minut od momentu zawrzenia.

Przyprawy mieszamy z 250 ml wody i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Jeśli chodzi o smak to już oceniała moja teściowa i mąż. Oboje stwierdzili, że barszcz jest dość dobry. Jednak teściowa doprawiła go, bo mało doprawiony był.
Cena paczuszki takiego barszczu to 4,99 zł – dla 4 osób i możecie go kupić TUTAJ.
U nas zagościł na Wigilii i podaliśmy z uszkami.
 
Pozdrawiam